Свято мови

2016-02-23

 Свято мови 1-А

Україна – це прекрасна, багата земля. Україна – це звичаї і традиції наших предків. Україна – це її мова. Українська мова за своєю милозвучністю посідає одне з перших місць між європейськими. Її красу та співучість визнає весь світ. Немає народу, байдужого до рідної мови, до своєї землі, тієї, на якій ти народився і живеш. Саме в цьому ще раз переконалися учні Сватівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 8 під час проведених заходів до Міжнародного дня рідної мови.

Учні 1-А класу разом з класоводом Зубковою С.В. мандрували стежками української мови під час конкурсно-пізнавальної гри «Барвінкова веселкова моя рідна мова». Маленькі першокласники дивували присутніх знанням народних пісень, прислів’їв, приказок, вмінням розгадувати ребуси та загадки, влучними відповідями на поставлені запитання. Свої побажання нашій рідній мові вони висловили на маленьких листівках з жовто-блакитними сердечками, які вони виготовили власноруч.

Свої знання рідної мови демонстрували і учні 2-А класу у мовознавчому конкурсі, який підготувала і провела Запара Н.М. Діти наполегливо змагалися, виконували різноманітні завдання, малювали. Найкращі отримали медалі та почесне звання «Знавець рідної мови».

З історію відзначення 21 лютого як Міжнародного дня рідної мови, познайомили учнів 6-7-класів восьмикласники під час проведення усного журналу «Серце моє – моя мова». Ще вони розповіли про тернистийшлях, який пройшла українська мова перш ніж стала державною мовою, познайомили з яскравими особистостями, які зробили вагомий внесок в її розвиток.

Усе минає, а слово залишається. На порох розсипаються величні будівлі, вмирають дерева, пересихають ріки… гори перетворюються на купи каміння….А написане слово залишається. Залишається і несе крізь час голос людської душі. То ж хай живе, переживає століття й покоління найбільше диво – рідна мова!

Кiлькiсть переглядiв: 309

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930